Maak jezelf klaar voor de catwalk

Posted by Modelinked.com in Photography

Door het lezen van deze belangrijke tips ben jij seffens klaar voor de catwalk. Bereid je helemaal voor en weet wat je best wel of niet doet en waarmee je rekening moet houden. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en ben je alweer een stap dichter om succesvol over een catwalk te lopen.

  1. Zorg ervoor dat je altijd loopt in een rechte lijn. 

Loop op een catwalk met je heupen naar voren en houdt er rekening mee dat je grote passen neemt. Overdrijf hier zeker ook niet in! Tip: Wanneer je met jouw voeten in een punt naar beneden loopt wandel je eleganter. 

  1. Houdt je hoofd rechtop en kijk steeds vooruit. 

Als model is het belangrijk dat je een neutrale gezichtsuitdrukking hebt. Lachen en oogcontact neemt het risico met zich mee dat de aandacht minder gefocust is op de kleding die je draagt. 

  1. Neem een ontspannen houding aan. 

Laat je armen op een natuurlijke manier naast je lichaam en let er ook op dat je handen niet gespannen zijn. Soms heb je de gewoonte om je handen in een vuist-houding te plaatsen doe dit zeker niet op een catwalk. 

  1. Zelfvertrouwen is de sleutel voor geweldige prestaties.

Luister goed naar de muziek en voel deze ook aan, als je muziek goed aanvoelt kan je het ritme opvolgen. Dit kan je enorm helpen bij het uitstralen van zelfvertrouwen. Verder is het ook belangrijk dat je jouw eigen positieve eigenschappen kent en dat je niet te veel luistert naar kritiek dat geen meerwaarde heeft. 

  1. Wat moet je doen als je op het einde van een catwalk bent gekomen? 

Straal al het zelfvertrouwen uit dat je hebt. Dit is belangrijk omdat er op het einde van een catwalk de meeste foto’s worden gemaakt door fotografen. 

Ook geeft het einde van de catwalk je de mogelijkheid om even oogcontact te maken met het publiek. Houdt er rekening mee dat je niet te lang oogcontact maakt, maximum 1 minuut. Beweeg ook niet te veel met je hoofd, in plaats hiervan kan je jouw beter focussen op een vriendelijke gezichtsuitdrukking.