Voorbereiding voor een fotoshoot

Posted by Modelinked.com in Model, Tips & tricks

Als je een fotoshoot hebt gepland is het begrijpelijk dat je er op je best uit wil zien. Er zijn een aantal dingen die jij kan doen om je voor te bereiden op een fotoshoot. In dit artikel vind je een aantal tips rond het voorbereiden op een fotoshoot.

Slaap voldoende

Slaap is essentieel voor een frisse uitstraling. Wanneer we slapen krijgt ons lichaam de kans om te herstellen en te vernieuwen. Zorg ervoor dat je minstens 7-8 uur slaap krijgt de nacht voor de fotoshoot. Dit zal je helpen om er fris en uitgerust uit te zien op de dag van de shoot.

Een aantal tips om beter te slapen

1. Slaap op regelmatige uren

Probeer op een vaste tijd naar bed te gaan en op te staan, ook in het weekend. Dit helpt je lichaam om een ​​regelmatig slaap-waakritme te ontwikkelen

2. Ontspan jezelf

Voordat je gaat slapen is het altijd een goed idee om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het kijken naar een serie/ film, het lezen van een boek, het luisteren naar rustige muziek of het doen van ontspanningsoefeningen.

3. Beperk actief sporten voor het slapengaan

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om beter te slapen, maar het is belangrijk om ’s avonds niet te laat of te intensief te sporten, omdat dit je juist weer actiever kan maken.

Ontbijt

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag daarom is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Ontbijt geeft ons lichaam de energie en voedingsstoffen die we nodig hebben om de dag goed te beginnen.

 1. Havermout met zacht fruit

Benodigdheden: 

 • 60 g havermout
 • 200 ml melk  
 • Zacht fruit naar keuze (aardbeien, blauwe bessen, braambessen, frambozen) 
 • Vanillesuiker 

Bereiding: Kap de melk en havermout samen in een kookpot. Zet dit op het vuur en roer totdat de melk kookt. Laat het even afkoelen en doe er wat vanillesuiker bij tot je de gewenste smaak creëert. Werk het recept af met zacht fruit en klaar is kees, smakelijk! 😉

 1. Een toast met banaan 

Benodigdheden: 

 • Brood
 • Pindakaas
 • Banaan 

Bereiding: Rooster je brood in de broodrooster. Als het boord wat afgekoeld is smeer je als eerst een laag pindakaas op de toast. Nadien snij je de banaan in schijfjes en leg je de schijfjes op je toast. Voilà, zo gemakkelijk is het om lekker en gezond te ontbijten!

 1. Smoothie met frambozen en blauwe bessen 

Benodigdheden: 

 • 80 g havermout 
 • 200 ml yoghurt 
 • 150 g frambozen 
 • 150 g blauwe bessen 

Bereiding: Verzamel al de ingrediënten en steek deze in de blender. De smoothie is klaar als het een glad mengsel is. Tip: Als je de smoothie 30 minuten laat staan kan de havermout zich nog goed verwerken in de smoothie.

Gezichtsverzorging

Het verzorgen van je huid kan helpen om een stralende uitstraling te behouden en vroegtijdige veroudering te voorkomen. Onderstaande tips zijn een aantal mogelijkheden om je gezicht te verzorgen.

1. Het hydrateren van je huid

Je kan je huid op verschillende manieren, allereerst zal voldoende water drinken een positief effect hebben voor het hydrateren van je huid. Het gebruik van een dagcrème en hydraterend gezichtsmasker zorgt voor de ultieme hydratatie boost.

2. Het reinigen van je huid

Je gezicht reinigen kan simpelweg door elke ochtend met een nat washandje je gezicht af te spoelen. Dit zorgt ervoor dat je poriën vrijkomen, als je poriën niet kunnen vrijkomen kan dit leiden tot acne of mee-eters.

3. Het peelen van je huid

Door je huid te peelen verwijder je dode huidcellen en verbeter je de textuur van je huid. Onze huid vernieuwt zich voortdurend door de aanmaak van nieuwe cellen en het afstoten van oude cellen. Als deze dode huidcellen niet worden verwijderd kunnen ze leiden tot verstopte poriën, wat kan uitslaan tot acne of mee-eters.

Ik hoop dat deze tips je hebben geholpen om je shootday goed voor te bereiden en je beste zelf te zijn tijdens de fotoshoot. Onthoud dat het belangrijk is om goed te rusten, voedzaam te ontbijten en gehydrateerd te blijven. Veel succes en veel plezier met je shoot!